Topics:
Het bestand-menu
Het bewerken-menu
Het invoegen-menu
Het Helpmenu

Languages:
CDox - Documentazione (Italiano)
CDox - Dokumentation (Deutsch)
CDox - Documentation (English)
CDox - Documentation (English)
CDox - Documentatie (Nederlands)

Configuration
Homepage
Inleiding / De menus / Het invoegen-menu

Het invoegen-menu

Dit menu geeft u de mogelijkheid verschillende objecten in uw cd-hoesjes in te voegen.

Achtergrond

Door te klikken op het menupunt achtergrond, kunt u een foto openen, die dan als achtergrond van het aktieve hoesje geplaatst wordt. De foto kan uit drie verschillende bestands-formaten bestaan: Een achtergrond verwijdert u door met de rechtermuisknop op de achtergrond te klikken (zie ook: De popupmenus) en dan de optie "verwijderen" te kiezen, of door op de "delete" knop te drukken als er geen element geselecteerd is. Een element is geselecteerd als er een bewegend vierkant omheen getekend is, niet een magenta-kleur.

Achtergrond kleur

Door te klikken op het menupunt achtergrond kleur, kunt u een kleur kiezen, die dan als achtergrond kleur gebruikt wordt. Standaard is dit wit. Als u al een achtergrond-beeld heeft kunt ook nog een achtergrond-kleur kiezen. Voor het geval het achtergrond-beeld transparent is.

Een beeld invoegen

De optie "beeld invoegen" geeft u de mogelijkheid een foto in het aktieve hoesje in te voegen. Er wordt geprobeerd de grootte van de foto te behouden, gaat dit niet, dan wordt hij (de foto) zo aangepast dat hij of in de breedte of in de lengte past. Eenmaal ingevoegd kunt u de foto kleiner of groter (rechts, onder of rechts onder in de foto foto met de muis) maken. Is de foto niet van de kwaliteit die u wenst, heeft u de mogelijkheid hem te verbeteren, klik met de rechter muisknop op een foto-element en kies de optie "beeld bewerken".U kunt de foto verplaatsen door er met de muis op te klikken en dan te schuiven. Met de rechter muisknop kunt u de foto draaien, spiegelen en bewerken.(zie ook: de popupmenus en Foto-element popup)

Tekst invoegen

De optie "Tekst aan" geeft u de mogelijkheid een tekst in het actieve hoesje te schrijven. U klikt in het aktieve hoesje op de plek waar u de tekst hebben wilt, er komt dan in een panel waar u tekst kunt invoegen. Bent u aan het eind van de panel (rechter kant) gekomen kunt u doorschrijven, wij raden u echter aan dat u dan op "enter" drukt want anders schrijft u voor het programma slechts een grote zin (dus achter elkaar). Heeft u genoeg tekst geschreven, dan klikt u ergens in het hoesje waar geen tekstveld is, en het tekstveld gaat weg. Vergeet u niet uit de tekstmodus te gaan door nogmaals op de (A) of in het menu invoegen op "Tekst uit" te drukken. Eenmaal ingevoegd kunt u de tekst kleiner of groter (rechts, onder of rechtsonder in de foto met de muis) maken. Bent u niet tevreden over de geschreven tekst kunt u met een dubbelklik (niet in text-modus) op het textElement, het tekstPanel om te schrijven weer openen. U heeft ook de mogelijkheid met de rechter muisknop op het teks-element te klikken en de optie "tekst bewerken" te kiezen. Het opniew bewerken van de tekst heeft echter tot gevolg dat alle veranderingen die u aan het tekst-element heeft gemaakt (draaien, vergroten, spiegelen etc) ongedaan gemaakt worden, en verloren gaan. U kunt de tekst verplaatsen door er met de muis op te klikken en dan te schuiven. Met de rechter muisknop kunt u de tekst draaien, spiegelen en opnieuw bewerken.(zie ook: de popupmenus) en Tekst-element popup)

Tekst kleur

Dit menu punt is slechts aktief als u in de tekst-modus bent.(Zie ook tekst invoegen). Het geeft u de mogelijkheid de tekst in een andere kleur te schrijven. Het is mogelijk om een of meer zinnen, woorden of letters in verschillende kleuren te schrijven. U kunt de text-kleur van al geschreven tekst veranderen door het te selecteren (op de tekst-panel: dus in text modus) en de nieuwe kleur te kiezen.